.

.

Зајакот Анти-ZBTB43/ZNF297B Polyclonal Антитела, 1ug/ul

Зајакот Анти-ZBTB43/ZNF297B Polyclonal Антитела, 1ug/ul

DEN 511.20
Количината на стоката

KLH конјугиран синтетички peptide добиени од човечкото ZBTB43/ZNF297 B.Воден buffered содржат 100ug/ml BSA, 50% glycerol и 0.09% Na N3. Продавницата на -20°C за 12 месеци.Човечки, Глувчето, Стаорец.СБ(1 : 100-1000), IHC-P(1 : 100-500), АКО(IHC-P)(1 : 50-200).RP11489 N222; ZBT43_HUMAN; ZBTB22 B; ZBTB43; Цинк Прст И BTB Домен Содржи 43;.Цинк-прст протеини содржат ДНК-обврзувачки домени и имаат широк спектар на функции, од кои повеќето ги опфати некои форма на transcriptional активирање или репресија.Поголемиот дел од цинк-прст протеини содржат Krüppel-тип на ДНК врзувачки домен и KRAB домен, кој е мислата за да комуницирате со KAP1, со регрутирање histone модификација на протеините.Цинк прст и BTB домен-содржи протеини 43 (ZBTB43), исто така познат како ZNF297 B или ZBTB22 B, е 467 амино киселина член на Krüppel C2 H2-тип на цинк-прст протеини семејство.Локализирани во јадрото, ZBTB43 содржи BTB домен, исто така познат како POZ домен, кој ја инхибира ДНК обврзувачки и посредува homotypic и heterotypic dimerization.Карактеристики на BTB домен и интеракцијата на ZBTB43 со BDP1 укажуваат на тоа дека ZBTB43 функции како транскрипција регулаторот.

R

Слични производи